×

NU VERKRIJGBAAR

01 March 2017

De Veluwe is het grootste aaneengesloten bos- en heidegebied van Noordwest Europa. En dat midden in Nederland. Sterker nog, in de Crossbill Guides' achtertuin - ons bureau staat in Arnhem, nog geen kilometer verwijderd van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. We zijn dan ook uitermate trots dat de eerste Crossbill Guide over een Nederlands gebied over 'onze' Veluwe gaat!

De gids wordt gemaakt in samenspraak met (en ondersteuning van) de Veluwse gemeenten, Provincie Gelderland, Prins Bernhard Cultuurfonds, Waterschap Vallei en Veluwe en de terreinbeheerders, zoals Natuurmonumenten, Kroondomein Het Loo, Nationaal Park de Hoge Veluwe, Staatsbosbeheer en Geldersch landschap en Kasteelen.

De opbouw van de gids lijkt op de andere Crossbill Guides, maar er zijn ook verschillen. Allereerst is de eerste editie in het Nederlands, maar ook op enkele andere punten zullen we iets afwijken. Hoe, dat laten zien als het project verder vordert.

Het boek zal op 6 april uitkomen. Wie hem nu in de voorverkoop aanschaft, krijgt 10% korting én ontvangt het boek rond 6 april, nog voordat het in de winkel ligt. Als je zo lang niet kunt wachten, kun je hier een sneak preview krijgen van delen uit de gids.


App

We zullen ook een app maken over de Veluwe – een die afwijkt van andere route-apps en dicht blijft bij het principe van Crossbill Guides om de gebruiker praktische informatie te geven over het waarnemen van flora en fauna en het vinden van de beste plekken. In de aankomende weken zullen we meer over berichten op onze site en op facebook.